Seminarski radovi 2017/18 godina


Ime, prezime i broj indeksa

Opis modela

Slike
(za uvećanje kliknite na sliku)

Glasaj!

Vladimir Batoćanin (74/2016)

U pitanju je mozgalica koja se sastoji iz jezgra i manjih delića koji se na nju vezuju po principu lego kockica (razlika u poluprečniku rupica i oblih krstova je 0.1mm).

Lazar Vasović (99/2016)

Model predstavlja minimalistički stilizovan privezak sa obeležjem Matematičkog fakulteta i Geometrije kao kursa u okviru kojeg je nastao.
Iako prvenstveno namenjen za ključeve, mogao bi se upotrebiti kao bilo koji drugi viseći ukras ili čak (komercijalni) suvenir-proizvod u izdanju fakulteta.

Darinka Zobenica (75/2016)

Ideja ovog projekta je pravljenje "klackalice" koja može da se koristi na časovima za demonstraciju koncepta centra mase.
Projekat je podeljen na tri komponente: "klackalicu" koja šupalj središnji prostor za oslonac i nekoliko udubljenja u koja oslonac ulazi tako da može da se "klacka", zatim postolje, koje se sastoji od baze koja može da se spusti na neku ravnu površinu i stuba i osovine za klackalicu, i još jedan uklopljiv deo koji služi da se postolje zatvori kako klackalica ne bi spadala.

Marko Kostovski (485/2017)

Ovo je model pravljen na osnovu figurice po imenu "Plague Centaurion" iz "Warhammer" sveta.
Sadrži 136600 poligona i pravljen je tokom perioda od oko mesec dana.
Pravljen je u 3ds-Max 2017 programu, i renderovan u istom koristeci ART renderer.



Jovan Mirkov (148/2016)

Model frule možda nema neku očiglednu povezanost sa geometrijom, ali sa sobom nosi dve važne stvari koje treba imati na umu pri izradi 3D modela:
Frula sama po sebi ima puno rupa i njihova izrada često predstavlja problem jer je potrebno odabrati dobar način od mnogih mogućih da se rupe naprave. Nepažljivo modifikovanje osnovnog oblika nekog modela može dovesti do  loše interne geometrije i topologije modela koje posle mogu predstavljati problem u kasnijim fazama izrade kod finijih modifikacija kao što su "subdivision surface",  "smooth" i "displacement mapping".
Takođe, na ovom primeru je pokazano da je nekad jedini način da ostvarimo neku funkcionalnost (u ovom slučaju stvaranje zvuka) oslanjanje na što precizniju izradu.

Darko Nešković (208/2016)

Model broda.

Dunja Spasić (73/2016)

Ovo je torus koji je presečen na tri dela tako da od njega nastanu tri torusa koja su spojena svaki sa svakim tako da ne mogu da se razdvoje.
Torus može da se preseče na taj način nožem koji ima tri oštrice koje su spojene pod uglovima od 120°, tako što se on rotira za 360° kroz torus.



Glasanje će biti otvoreno od ponedeljka, 18.12. u 00:01h, do petka, 22.12. u 23:59h.
Možete glasati za jedan ill više radova, ali je moguće glasati samo jednom za svaki rad.

Pored glasova publike, o pobedniku će odlučivati i glasovi stručnog žirija, u sastavu:


Pobednički rad će biti odštampan 3D štampačem!